Vergoeding

In 2022 neem ik geen nieuwe clienten meer aan. De lopende behandelingen vinden plaats in 2022, (en in 2023 indien nodig).De betreffende clienten hebben een restitutiepolis bij hun eigen verzekeraar.

Psychotherapie valt onder de dekking van de basiszorg van uw zorgverzekering. Het jaarlijks eigen risico geldt dan ook voor deze behandelingen. Dit is voor 2022 385 euro.

Ook bij ongecontracteerde zorg wordt een groot deel van de behandeling vergoed, daarnaast dienen er afspraken te worden gemaakt over de rest van de eventuele betaling. De zorgverzekeraars zijn altijd verplicht minimaal 75% (?) van het NZa- tarief uit te betalen. Bij een restitutiepolis geldt dat de verzekeraar verplicht is 75-100% van het NZa-tarief te vergoeden.

Voor niet verzekerde zorg geldt het OZP-tarief, maximaal 98 euro, vlg NZa.

Zie voor meer informatie de website van de LVVP: https://lvvp.info/over/kwaliteit/kwaliteitsstatuut/downloads-voor-uw-kwaliteitsstatuut is de dekking van de psychologische hulpverlening gewijzigd. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen is het nodig dat u een verwijzing heeft van uw huisarts.

De huisarts of andere verwijzer (specialist, psychiater, bedrijfsarts) kan u doorverwijzen naar de gespecialiseerde GGZ (bij meer complexe problematiek ) en dan is psychotherapie de aangewezen vorm.De huisarts geeft een vermoeden van een DSM stoornis, waarvoor verwezen wordt, aan.

Bij het eerste gesprek dient u uw verzekeringsgegevens, alsook de verwijzing van de huisarts bij u te hebben. Uw BSN nummer wordt genoteerd evenals het nummer van uw legitimatiebewijs.Voorheen werd per gesprek betaald. Sinds 2008 vindt de vergoeding plaats in de vorm van een DBC (Diagnose Behandel Combinatie): alle activiteiten in het kader van onderzoek en behandeling gemeten over een bepaalde tijd.

Bij niet nagekomen afspraken of te laat afgezegde (binnen 24 uur) zal een gedeelte van de kosten ( 50 euro) van de gemiste sessie bij u in rekening gebracht, omdat de zorgverzekeraar deze kosten niet vergoed.

Wachtruime